Privacy Drive – създава защитени виртуални дискове

Интерфейсът на Privacy Drive е изчистен и интуитивен (екранна снимка: Privacy Drive)

Освен използването на антивирусна програма има още няколко начина, с които можете да защитите дадени файлове. Privacy Drive е един от тях – приложение за създаване на виртуални дискове, в които да съхранявате важни документи, защитени с парола.

Privacy Drive се отличава с приятен дизайн, като всички налични опции за работа са бързо достъпни. Мениджърът на дискове позволява лесно боравене с наличните дялове и присвояване на желана буква на всеки новосъздаден диск.

Приложението показва подробна информация за всички устройства за съхранение, заедно с няколко опции като „Форматиране” и „Отваряне в Explorer”. Като цяло интерфейсът е модерен, с визуални ефекти при преместване на курсора на мишката.

Що се отнася до самия процес, единственото нещо, което ви ограничава, е достъпното сторидж пространство на твърдия диск. С натискането на бутона „Създаване” ще видите нов прозорец с няколко опции, които трябва да зададете – основна информация като размер и име, както и възможност за въвеждане на парола за по-голяма защита.

Можете да изберете автоматично форматиране на устройството в процеса на създаване, но няма начин да добавите етикет (label). От друга страна, предвидена е възможност за включване на описание, в случай че трябва да споменете нещо за дадено устройство.

В заключение, Privacy Drive е полезно и удобно за работа приложение, с изчистен и интуитивен интерфейс. С негова помощ ще можете лесно да предпазите физическите си дискове от малуер, създавайки виртуални такива, защитени с парола.

Даунлоуд: Privacy Drive

Коментар