Windows 7 остава на всеки четвърти компютър

Потребителите на Windows 7 не бързат да преминат към Windows 10
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft вече не пуска актуализации за сигурност на Windows 7 и активно насърчава потребителите на остарялата ОС да надстроят системите си до Windows 10. Изглежда обаче мнозина не следват тези напътствия.

Windows 7 продължава да бъде втората най-популярна десктоп операционна система на Microsoft. Нещо повече, през последните два месеца, или откакто изтече срокът за поддръжка, ситуацията не се промени много.

Всеки четвърти компютър (25,20% към края на февруари) работи под управление на Windows 7, докато актуалната версия Windows 10 е инсталирана на 57,39% от компютрите, сочат данните от статистически услуги като NetMarketShare.

Това е живо доказателство, че основната аудитория на Windows 7 не желае да премине към Windows 10. В същото време разработчиците на браузъри увериха, че ще поддържат Windows 7 поне година и половина, което допълнително успокои потребителите.

Предполага се, че преходът към Windows 10 ще се случи само при обновяване на хардуера. Всъщност съвременните процесори, дънни платки и видеокарти вече не поддържат старата ОС (с редки изключения). Microsoft вероятно ще се опита да ускори прехода по някакъв начин.

Коментари по темата: „Windows 7 остава на всеки четвърти компютър”

добавете коментар...

  1. :o)

    да не се повторя – кОр за Майкрософтските напъни да минеш на каквото ти посочват!

Коментар