Организират състезание по програмиране на 13 септември

Програмисти и ентусиасти ще премерят сили в международно състезание, организирано от DataArt на 13 септември (снимка: CCO Public Domain)

Отборно състезание по програмиране ще се проведе на 13 септември по случай Международния ден на програмиста. Инициативата на DataArt ще даде възможност на програмисти и ентусиасти от различни държави да се състезават помежду си, докато се забавляват.

„Това няма да бъде дълго и скучно състезание, вместо това участниците ще могат да демонстрирате съобразителност и умения и да премерят сили с отбори от други държави”, поясниха организаторите на DataArt Proggy-Buggy.

Състезанието ще се проведе на английски език и ще се състои от 13 лесни задачи, които трябва да бъдат решени за 42 минути. Отборите ще решават задачи в развойните центрове на DataArt в с градовете София, Буенос Айрес, Воронеж, Вроцлав, Днипро, Ереван, Киев, Лондон, Лвов, Одеса, Рига, Санкт Петербург, Харков и Херсон.

Решението на всяка една от задачите е конзолно приложение, чийто сорс код трябва да бъде изпратен до верификационен сървър, използвайки някой от следните програмни езици: C, C ++, Free Pascal, Java, Mono C#, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Отборът, който реши максимален брой задачи за най-кратко време, печели. Решенията ще бъдат проверявани автоматично на единен сървър, след което ще бъдат обявени победителите на глобално и локално ниво.

Състезанието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация, за да се формират отбори от по трима участника. Началото ще бъде дадено в 18:00 ч. на 13 септември в конферентната зала на DataArt България.

Коментар