Next Consult стана официален партньор на Tableau

Tableau е използван и предпочитан инструмент от мениджърите на големи и международни компании (снимка: CCO Public Domain)

Консултантската компания Next Consult обяви, че вече е официален партньор на най-успешната анализаторска платформа в света – Tableau. Новината идва след като по-рано Salesforce, чийто златен партньор е Next Consult, закупи компанията за анализ и визуализация – Tableau Software.

Сделката на Salesforce и Tableau Software бе финализирана за внушителната сума от 15,7 милиарда долара, която надхвърля оценката от 10,79 милиарда долара на придобитата компания, дадена от анализаторите въз основа на данни от Google Finance.

Tableau Software е американска компания, основана през януари 2003 г., която успешно налага на пазара едноименното интерактивно софтуерно решение за визуализация на данни – Tableau. Компанията има около 86 000 бизнес клиенти, сред които Charles Schwab, Verizon, Schneider Electric, Southwest и Netflix.

След придобиването Tableau ще продължи да работи независимо и под собствената си марка успоредно с новите си партьорства, уточниха от Salesforce. Централният офис на Tableau ще остане със седалище в Сиатъл, щата Вашингтон, начело с изпълнителния директор Адам Селипски и заедно с други от настоящия лидерски екип.

Това е значима сделка както за компаниите от двете страни на договора – Salesforce и Tableau, така и за Next Consult като партньор, подчертаха от българската фирма. Чрез сливането, Salesforce продължава да се диверсифицира извън CRM софтуера и да навлиза по-задълбочено в анализа.

Правилно структурираните и прилежно класифицираните данни могат да помогнат на анализаторите и в пъти да улеснят и ускорят тяхната работа. При анализ на голям обем от данни, представянето им е от изключително значение. Точно затова Tableau е толкова използван и предпочитан инструмент от мениджърите на големи и международни компании, коментираха от Next Consult.

С помощта на анализаторската платформа, Next Consult ще може да предложи на клиентите си още по-оптимални, релевантни и полезни за съответната ниша и целева група бизнес решения.

„До момента, като дългогодишен златен партньор на Salesforce, предлагахме на нашите клиенти №1 CRM система в света. След обединяването и започването на партньорство с №1 платформа за анализ – Tableau, ние ще имаме възможност да предложим уникален продукт, без аналог на българския пазар, съчетал в себе си всичко, от което се нуждае един бизнес”, обобщи Тошко Петков – партньор Бизнес Консултиране в Next Consult.