Технологии на Panasonic правят хората по-здрави и красиви

Комфортният масаж на главата спомага за възстановяване на здравия скалп (снимка: Panasonic)

С акцент върху концепцията „По-добър живот, по-добър свят”, Panasonic представя на изложението IFA 2019 в Берлин своята визия за начин на живот в близкото бъдеще чрез съвременните технологии.

В т.нар. „Зона на бъдещето” японската компания демонстрира нови технологии за измерване, наблюдение и анализ на данни, които ще бъдат внедрени в пространствата и оборудването на домовете. Те ще анализират състоянието на живеещите въз основа на тяхното ежедневие и ще им помогнат да подобрят здравето и красотата си.

На щанда на компанията са обособени няколко места, които разкриват идеите на Panasonic за здравословен начин на живот:

Тялото отвън (Добро физическо състояние)

  • Тонус: Грижа за шията

Излъчването на червена светлина, която увеличава хидратацията и стимулира производството на колаген, в зависимост от състоянието на кожата, ще намали бръчките и увисналата кожа на шията за поддържане на младежки вид.

Тази гривна намалява бръчките и увисналата кожа на шията за поддържане на младежки вид (снимка: Panasonic)

  • Растеж: Грижа за главата

Уредът разпознава състоянието на косата, подобрява притока на кръв в скалпа и увеличава броя на клетките, свързани с растежа на косата, като използва инфрачервени лъчи с определена дължина на вълната, за да стимулира растежа на косата.

  • Вълна: Грижа за скалпа

Комфортният масаж на главата, в зависимост от състоянието на скалпа или с използване на сух шампоан, спомага за възстановяване на здравия скалп.

  • Покой: Грижа за кожата по време на сън

Фина пара и невидими инфрачервени лъчи, генерирани от таблата на леглото в зависимост от състоянието на кожата, покриват цялото лице и проникват през кожата. Разпознаването на положението на лицето спомага за осигуряване на оптимална грижа за кожата, дори когато потребителят се завърти по време на сън.

Фина пара и невидими инфрачервени лъчи се грижат за кожата, дори по време на сън (снимка: Panasonic)

Тялото отвътре (Вътрешно благосъстояние)

  • Анализ: Грижа, основана на храненето

Уредът отчита текущото физическо състояние на потребителя въз основа на ежедневната активност и му дава възможност да приготвя напитки, съдържащи необходимите хранителни вещества за подпомагане на нормалната функция на червата и поддържане на красива кожа.

Уред приготвя напитки с вещества, които подпомагат на нормалната функция на червата (снимка: Panasonic)

  • Подпомагане: Грижи, базирани на храната

Автоматизираният контрол на температурата и налягането спомага за ефективно запазване на полезните хранителни вещества, необходими за поддържане на здравето и красотата, и дава възможност за приготвяне на ястия, според индивидуалните вкусове и предпочитания.

Коментар