Границата между мебели и домакински уреди се размива

Модулните хладилници BESPOKE се вписват в различни пространства (снимка: Samsung)

„Революционни” нови хладилници на Samsung идват в Европа, стана ясно на изложението IFA 2019 в Берлин. Замислени като модулни единици, BESPOKE се вписват в различни пространства с дизайните си, вариращи с една до четири врати, и подчертават тенденцията към размиване на границата между мебели и домакински уреди.

Samsung представи и нова многофункционална фурна Dual Cook Steam, която прави готвенето по-лесно и „умно”. С налични осем различни варианта за готвене, предлагани чрез функцията Steam Assisted Cooking, хората получават нови начини за приготвяне на здравословни ястия.

Иновациите на Samsung в кухнята вече помогнаха за намаляване на обема на отпадъците, произвеждани в дома. На IFA 2019 компанията направи още една стъпка в тази посока, като обяви по-задълбочено партньорство с Whisk – разработчик на платформа за интелигентни храни. Така например, интелигентните списъци за пазаруване в хладилниците Family Hub дават възможност за екологосъобразно готвене за цялото семейство.

Безжична прахосмукачка POWERstick Jet осигурява 200W мощност на засмукване (снимка: Samsung)

Тъй като средностатистическият дом става все по-компактен и все повече хора продължават да се заселват в градските райони, Samsung се фокусира върху предлагането на продукти, които отговарят на новия начин на живот. Наскоро обявеният AirDresser, който визуално наподобява гардероб или вертикално огледало, е уред за освежаване на облеклото.

В допълнение, Samsung пуска на пазара Air Purifier AX9500, първата в света Wind-Free система за пречистване на въздуха. Модулният й дизайн гарантира, че може да се побере в различни домове, а трислойната филтрираща система намалява присъствието на вредни газове, прах и алергени от въздуха в жизнената среда.

С новата безжична прахосмукачка POWERstick Jet потребителите получават 200W мощност на засмукване. Благодарение на 5-слойната HEPA филтрираща система и 1 час живот на батерията, тя може да улови 99,999% от праховите частици и алергени, като ги предпазва от изтичане обратно във въздуха.

Коментари по темата: „Границата между мебели и домакински уреди се размива”

добавете коментар...

  1. :o)

    Бе чудят се каква глупост да измислят 🙂
    Хладилника винаги ще си е хладилник, няма да стане самолет…

  2. ха

    Ще си купя от диваните хладилници, за да може изстудената бира да ми е буквално под ръка в дръжката на дивана. Но се чудя изпитите кенове къде да ги трупам. Щеше да е добре, ако в дивана бяха интегрирали и кошче за боклук…

Коментар