Приложение с изкуствен интелект помага на незрящи

Мобилно приложение PocketVision използва силата на изкуствения интелект, за да помогне на хората с увредено зрение да четат с лекота документи, менюта и друг вид текст (снимка: Honor / IFA 2019)

PocketVision – мобилно приложение, задвижвано от изкуствен интелект, улеснява четенето за незрящите и хората със слабо зрение. Апликацията бе представена за първи път от Honor, глобалната смартфон марка, на изложението IFA 2019 в Берлин.

Налично за смартфони Honor 20 и Honor 20 Pro, приложението ще даде възможност на хората със зрителни увреждания да водят по-независим живот. „Ние се стремим да използваме технологиите за социално благо и да осигуряваме възможности на хората да водят по-пълноценен и интелигентен живот”, заяви Сам Юан, вицепрезидент на Honor Европа.

PocketVision използва силата на изкуствения интелект (AI) и технологията зад четворните камери на Honor 20 и Honor 20 Pro, за да помогне на хората с увредено зрение да четат с лекота документи, менюта и друг вид текст.

Разработено от социалното предприятие Eyecoming и базирано на технологиите на Honor, вкл. 48MP основна камера на Honor 20 Pro, 8MP телефото обектив и HiAI функционалност, задвижвана от чипсет Kirin 980, PocketVision разполага с три ключови режима – Text-to-Speech (режим от текст към говор), Zoom-In (режим на увеличаване) и Negative Image (режим негатив), за да помогне на хората да четат по-ясно.

За да допринесе за повишаване на общата осведоменост за пречките, с които се сблъскват незрящите и частично незрящите хора, Honor си партнира с Кралския национален институт за слепи хора (RNIB), който осигурява подкрепа на хората с увреждане на зрението.

PocketVision вече е достъпно за изтегляне безплатно от Huawei AppGallery и поддържа английски, португалски, немски, испански, италиански и китайски език.

Коментар