Windows 10 изземва телефонните разговори от Android смартфона

Потребителите на Windows 10 скоро ще получат своя Android телефон на десктопа си (източник: Microsoft Your Phone Companion)

Microsoft продължава да подобрява приложението си Your Phone за Windows 10. За първи път тази програма се появи в майската версия на системата, а през лятото предложи възможност за „огледални” известия от Android на компютъра. Сега е добавена поддръжка на телефонни разговори и набиране на номера.

Новата функция вече е налична във версия на Windows 10, достъпна за членовете на програмата Windows Insider и, според тестващите, работи доста добре, съобщи WindowsLatest. Обновеното приложение Your Phone позволява извършване на разговори с мобилни номера чрез свързване на Windows 10 и смартфон с Android.

След активиране на функцията, в приложението се появява елемент „Повиквания” (Calls). Щракването върху него извежда панел с виртуални бутони за набиране и търсене на контакти.

Както се очаква, тази функция ще позволи на потребителите на Android смартфони да извършват и получават обаждания на компютри, работещи с Windows 10. Разбира се, ще са необходими микрофон и високоговорител. Подобна система отдавна е налична в компютрите на Dell, където с нарича Mobile Connect.

Microsoft все още не е направила официално изявление, но изглежда, че телефонната функция ще се появи в Windows 10 следващата пролет. Така компанията се опитва да създаде тясна връзка между най-популярните настолни и мобилни операционни системи – Windows и Android.

Предполага се, че новата функция ще помогне на корпоративните потребители да не се разсейват от екрана на компютъра или лаптопа, за да отговорят на повикване от Android смартфона си. Всъщност обновеният Your Phone е функционален аналог на съвременен кросплатформен месинджър.

Даунлоуд: Your Phone

Коментари по темата: „Windows 10 изземва телефонните разговори от Android смартфона”

добавете коментар...

  1. :)

    Ейййй, тея се сетиха да го откраднат от МакОС.

  2. Dun

    Ами това дето се опитват да направят Apple много много отдавна го реализира с iphone и MacOS 🙂 🙂 🙂 🙂

  3. аман от шпиони

    А защо не Viber или WhatsUp? След като съсипаха Скайпа, сега се мъчат да обхванат разговорите с нова глупост! Обзалагам се, че всичко пак ще се записва на техните сървъри…

Коментар