Софтуер на HPE ускорява рязко машинното обучение

Въвеждането на изкуствен интелект в корпорациите се е удвоило през последните четири години (снимка: CCO Public Domain)

Американската корпорация Hewlett Packard Enterprise (HPE) обяви нов софтуер, наречен ML Ops и предназначен да поддържа пълния жизнен цикъл на модела на машинно обучение, съобщи ZDNet.

Новото контейнерно решение представлява процес, подобен на DevOps, за стандартизиране на работните процеси за машинно обучение и ускоряване на внедряването на системи с изкуствен интелект (AI) от няколко месеца до няколко дни.

Според HPE, въвеждането на изкуствен интелект в корпорациите се е удвоило през последните четири години. Организациите продължават да инвестират много средства в създаване на машинни и задълбочени модели на обучение за широк спектър от AI приложения, вкл. откриване на измами, персонализирана медицина и прогнозен анализ на потребителското поведение.

HPE ML Ops трансформира всички технологични инициативи, свързани с изкуствения интелект – от експерименти и пилотни проекти до производствени и бизнес процеси, обхващащи целия жизнен цикъл на машинно обучение – от подготовка на данни и изграждане на модели до обучение, внедряване, мониторинг и тяхното взаимодействие.

Специалистите по обработка на данни, участващи в създаване и внедряване на модели на машинно обучение, могат да се възползват от цялостно решение за експлоатация и управление на жизнения цикъл на AI в предприятията, подчертават от HPE.

Коментар