Cloudflare тръгна ударно на борсата

Първият ден на борсата премина отлично за Cloudflare (снимка: CCO Public Domain)

Американският стартъп Cloudflare, доставчик на софтуер за ускоряване на зареждането и подобряване на сигурността на сайтовете, вече е публична компания, след като в петък пусна акции на борсата.

Като част от IPO-то, което се проведе на 13 септември, Cloudflare продаде 35 милиона акции при цена от 15 долара за брой, докато компанията очакваше цени в диапазона 12-14 долара. Така пазарната капитализация на американския доставчик достигна 4,4 милиарда долара.

До приключване на борсовата търговия котировките на Cloudflare нараснаха с 20% спрямо IPO цената и достигнаха 18 долара. В пика на търговията ръстът достигна 22%. Ценните книжа на Cloudflare се котират на фондовата борса в Ню Йорк под символа NET.

Основана през 2009 г., Cloudflare предоставя CDN услуги (мрежа за доставка на съдържание – инфраструктура, която оптимизира доставката на съдържание до крайните потребители на интернет) за противодействие на DDoS атаки и защита на интернет.

През първата половина на 2019 г. Cloudflare заработи 129,2 милиона долара, което е с 48% повече от преди година. Нетните загуби на компанията възлизат на 36,8% или 28,5% от приходите, докато в периода януари-юни 2018 г. този дял се измерваше с 37,3%.

Коментари по темата: „Cloudflare тръгна ударно на борсата”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    загуби възлизат на 36,8% или 28,5% от приходите

Коментар