Японци създадоха летящ мотоциклет

Летящият мотоциклет Speeder наподобява джет (снимка: A.L.I. Technologies / Twitter)

Японската компания A.L.I. Technologies е разработила Speeder – плуващ и летящ мотоциклет, подобен на джет. Иновативното возило ще дебютира на автосалона в Токио следващия месец, съобщават различни източници.

Корпусът на мотоциклета е изработен от въглеродни влакна с цел намаляване на теглото. В предната и задната част са разположени два двигателя, които използват витла за създаване на подемна сила. Малки витла отстрани управляват движението напред и завиването.

Speeder е способен да извършва вертикално излитане и да се движи на височина от няколко десетки сантиметра над земята. Кацането също се извършва вертикално.

Speeder лети на височина от няколко десетки сантиметра над земята (снимка: A.L.I. Technologies / Facebook видео)

Серийното производство на летящия мотоциклети е планирано да започне през втората половина на 2021 година. Очаква се Speeder да бъде използван от спасители по време на природни бедствия, в пустини, блата и в морето.

Коментари по темата: „Японци създадоха летящ мотоциклет”

добавете коментар...

  1. sir Alex

    Това е идеално за българските пътища,да не се усещат дупките.

  2. ха

    Представям си в пустините какъв прахоляк ще вдигнат. Толкова качествен, че водачът ще има нулева видимост при потегляне и съответно няма да може да потегли. Ако не увеличат височината на поне няколко метра поне след стартиране – в пустините реално няма да може да се ползва това животно.

Коментар