HTC ще развива 5G и XR с нов изпълнителен директор

„Изключително мотивиран съм да работя за бъдещето както на 5G, така и на XR, заедно със служителите, потребителите и инвеститорите на HTC”, заяви Ив Метре (снимка: HTC)

Тайванската корпорация HTC назначи Ив Метре за главен изпълнителен директор. Новият лидер ще продължи да развива проекта Vive Reality, а досегашният CEO – Шер Уанг ще се завърне към ролята си на председател на компанията.

Преди да се присъедини към HTC, Ив беше част от Orange, една от най-големите телекомуникационни компании в света. Последно той е бил изпълнителен вицепрезидент, отговорен за потребителските устройства и партньорствата.

Шер Уанг ще остане председател на борда на HTC и ще се фокусира върху откриването и въвеждането на нови технологии, в синхрон с разрастващото се портфолио на HTC и визията на компанията за Vive Reality.

„Когато поех ролята на главен изпълнителен директор преди 4 години, се зарекох да превърна HTC в компания, която е завършена екосистема, както и да поставя основите така, че компанията да може да се развива по отношение на 5G и XR (разширена реалност). Сега е най-добрият момент да предам тази отговорна задача на утвърден лидер, който да ни поведе към следващата глава от нашата история,” каза Шер Уанг, председател на борда на HTC.

HTC развива портфолио, което включва виртуална и добавена реалност, 5G устройства и технологии, изкуствен интелект и блокчейн. Тази година компанията получи множество медийни награди и похвали от индустрията за своите продукти от екосистемата за виртуална реалност Vive, както и за своя HTC 5G Hub, който вече се използва от телекомуникационни компании, които работят по внедряването на 5G.

„Изключително мотивиран съм да работя за бъдещето както на 5G, така и на XR, заедно със служителите, потребителите и инвеститорите на HTC. Веднага ще започнем работа по прехода от изграждане на най-добрия потребителски хардуер в света към изграждане на цялостни услуги около него, които да го направят лесен за управление и внедряване”, заяви Ив Метре.

Коментар