Свръхмощен кобот ускорява автоматизацията

UR16e комбинира капацитет за висок полезен товар от 16 кг с радиус на действие 900 мм (снимка: Universal Robots)

Производителят на колаборативни роботи Universal Robots обяви наличността на нов модел UR16e, който може да се похвали с впечатляващи способности, включително 16 кг полезен товар.

Коботът UR16e комбинира капацитет за висок полезен товар с 900 мм радиус на действие и повторяемост на поза +/- 0,05 мм, за да изпълнява автоматизирани задачи като работа с тежкотоварни материали, боравене с тежки части и машинна поддръжка.

Разработен в рамките на иновативната платформа е-Series, коботът прави автоматизацията бърз и лесен процес. Програмирането и интеграцията са елементарни, в зависимост от възможностите и знанията на потребителя.

Както всички колабиративни роботи на Universal Robots, UR16e може да бъде разопакован, монтиран и програмиран да изпълнява задачи за по-малко от час. С малък отпечатък и 900 мм радиус на действие, UR16e се интегрира лесно във всяка производствена среда без прекъсване.

С полезен товар от 16 кг, UR16e елиминира ергономичните и производствени предизвикателства, свързани с повдигане и преместване на тежки части и продукти, намаляване на разходите и времето.

UR16e е подходящ за автоматизация с високо натоварване и CNC машинна поддръжка (машини с цифрово програмно управление), включително многочастично боравене, без да прави компромиси с прецизността.

UR16e се интегрира лесно във всяка производствена среда без прекъсване

Както всички други коботи от семейството на e-Series на Universal Robots – UR3e, UR5e and UR10e, новият модел UR16e притежава вграден датчик за сила, 17 функции за безопасност, включително персонализирано време за спиране и спирачен път, както  и интуитивен поток на програмиране.

UR16e отговаря и на всички разпоредби за съответствие и стандарти за безопасност при сътрудничеството между човек и робот, включително EN ISO 13849-1, PLd, Category 3 и EN ISO 10218-1.

За разлика от традиционната автоматизация, която е скъпа, комплексна и опасна, Universal Robots доставя на производителите различни размери коботи, които се инсталират и програмират лесно и имат нулево прекъсване по време на работните процеси.

Компанията има повече от 37 000 работещи коботи по света. Те извършват монотонни, но и критични задачи в различни aспекти в производствената среда, включително монтиране, вдигане и поставяне, полиране, палетизиране, машинна поддръжка и завинтване на винтове и гайки.

Коментари по темата: „Свръхмощен кобот ускорява автоматизацията”

добавете коментар...

  1. Фофуфен

    Фофу, така ми харесваш вече. Културен тон, без обиди. Само доводи и разяснения към тях. карал си курсове за рационалност явно докато ме е нямало наоколо. И за културно поведение… Вече приличаш на интелигентен.

  2. Фофу

    Хайде пак, старата песен. Не милиони милиони работни места ще вземат, а направо милиарди милиарди.

    Димитър Иванов това е дилема на повече от 200 год. Попрочети откъде идва думата саботьор, Luddites и др.

    Още 80-те год на миналия век по света е имало работещи фабрики без човешка намеса. Дори нашето МЕИ имаше прототип на мини фабрика за металообработка, където един детайл се пуска и минава през 10 или 20 процеса на струговане, фрезоване и каквото друго се сетиш и излиза готов. После даже имало планове за лазери да направят финалните замервания и даже да вляне готов в кашона. От чиляците се е искало само да дозаточват изхабените режещи инструменти или да ги бракуват ако не стават повече и да слагат нови на местата на старите.

    Така е на теория, ама не е точно така на практика – всичко е по-скоро за да вълнува младите читатели на БТА Наука и техника (тогава) и сега на сайтове като този и подобните.

    Тогава само, че се е внушавало да ръкопляскаме, сега да плюем – по ясни причини. И се вижда, че внушенията работят.

  3. Димитър Иванов

    Много яко, но после някой от тези специалисти да ми обясни как точно роботи като тези, както и AI няма да вземат малко по малко в не толкова далечното бъдеще милиони милиони работни места. Кой луд предприемач няма да си купи такива роботи, като знаем как с конкуренцията и цените падат силно.

Коментар