Продават GalaxyFold на „сивия” пазар за близо $5000

GalaxyFold е забелязан в два магазина в Сингапур на цена от 4850 долара (снимка: Samsung)

Първият сгъваем смартфон Galaxy Fold на Samsung се предлага официално само в Южна Корея, но според някои източници, малка партида от модела е достигнала „сивия” пазар в Хонконг.

Смартфонът е забелязан в два магазина на цена от 38 000 хонконгски долара, което в американската валута е приблизително 4850 долара, съобщи Forbes. За сравнение, официалната цена на Galaxy Fold в Южна Корея е около 2000 долара.

Основната причина за високата цена в Хонконг е, че първата партида смартфони с гъвкав дисплей е много малка. В Южна Корея са пуснати само 1000 броя от устройството, докато в други страни продажбите ще започнат в близките дни.

Първите партиди устройства в Сингапур, Франция, Германия и някои други страни от европейския регион ще се появят в магазините на 18 септември. Няколко дни по-късно смартфонът ще се появи и в САЩ.

Датата на пускане на Galaxy Fold в Хонконг още не е обявена, така че за известно време цената на смартфона там ще бъде значително по-висока от официалната.

Samsung възнамеряваше да продава Galaxy Fold от април, но поради технически проблеми началната дата беше отложена няколко пъти. Според официалната информация, разработчиците са отстранили всички проблеми и устройството е напълно готово за пазарите в различни страни по света.

Коментар