Многото джаджи претоварват служителите

Средностатистическият служител носи тежка 4-килограмова работна чанта с джаджи до офиса и обратно (снимка: CC0 Public Domain)

Офис служителите страдат от технологично претоварване, в резултат на използването на прекалено много електронни джаджи, и искат да намалят психичния си товар. Това се потвърждава от изследване на HONOR, което разкрива огромното умствено натоварване върху професионалистите, боравещи с множество устройства.

Проучването сред 8000 професионалисти в цяла Европа показа, че средният офис служител разчита на три устройства, за да се справи с работния си ден – включително лаптопи, таблети, слушалки и понякога няколко мобилни телефона.

Стрес и безпокойство

Въпреки че всеки трети признава критичната роля, която тези устройства играят за подобряване на живота му, самото количество технологии причинява стрес и безпокойство. 25% от служителите се чувстват претоварени от броя на известията, които получават на устройствата си, като 1 от 7 получава повече от 30 известия всеки ден. Междувременно 65% разкриват, че им е трудно да смогнат на широкия си набор от джаджи.

Проблемът се усложнява допълнително и от времето, прекарано в пътуване до работното място, като 12% изразяват опасения, че редовното носене на тежки устройства може да повлияе негативно на здравето им. Всъщност проучването на HONOR установи, че средностатистическият служител носи тежка 4-килограмова работна чанта до офиса и обратно, еквивалентно на това да мъкне фритюрник навсякъде, където отиде.

Решението – устройство “всичко в едно”

Дните, в които хибридно работещите служители трябва да бъдат в офиса, се увеличават. За да облекчат товара си, 1 от 5 от запитаните желае да носи само едно устройство, което върши всичко необходимо.

Проучването установи, че 52% биха платили премиум цена, само и само да имат едно устройство, което да замести множеството им устройства, докато всеки седми казва, че сгъваем смартфон би улеснил живота им.

Да се ​​отървете изцяло от технологиите обаче не е решението: една четвърт от анкетираните казват, че биха се чувствали изгубени без джаджите си, а близо 15% споделят, че животът им се върти около технологиите, които използват. Тъй като служителите желаят да носят по-малко устройства, смартфон, който работи и като таблет, и като лаптоп, е може би решението, което търсят.

Според HONOR, такава роля може да изпълни новият сгъваем смартфон Magic V3. Това е устройство, което предоставя семпло и холистично решение на проблема с технологичното претоварване и облекчава психическото бреме от използването на множество устройства, заяви Тони Ран, президент на HONOR в Европа.

Коментар