DXC Technology планира разрастване до 7000 души у нас

Камен Добрев, директор „Глобален център за услуги” в DXC Technology, е амбициран да удвои екипа на компанията до 7000 човека в следващите 4 години (снимка: DXC Technology)

Близо 700 000 лв. в обучения на своите служители е инвестирала компанията DXC Technology, най-големият ИТ работодател у нас, стана ясно днес на събитие по повод наемането на 3500-я служител.

Назначенията в DXC Technology от началото на тази година са над 600. Така, заедно с наетите от партньори и наскоро придобитата Luxoft, броят на служителите надхвърля 4500, обяви Камен Добрев, директор „Глобален център за услуги” в DXC Technology.

Над 870 от служителите са преминали професионални обучения от началото на 2019 г., като за това са отделени 46 750 часа и са инвестирани близо 700 000 хиляди лева, подчерта Камен Добрев. Неговата амбиция е екипът да се удвои и да достигне 7000 човека в следващите 4 години.

DXC Technology е американска ИТ корпорация, която възниква у нас в резултат от сливането на Computer Sciences Corporation (CSC) и Enterprise Services – бизнес-линията на Hewlett Packard Enterprise (HPE). Компанията обслужва с цялостни ИТ решения над 6 000 клиента в повече от 70 страни.

Центърът за изнесени услуги у нас е най-големият в Европа. Той е и един от 6-те в света с така наречения DTC Center – Digital Transformation Center, където се предлагат иновационни решения, които спомагат за дигиталната трансформация на клиентите.

Министър Емил Караниколов посрещна 3500-ия служител на DXC Technolоgy у нас – Силвия Стойкова, която ще заеме позицията на ръководител „Клиентски запитвания” (снимка: DXC Technology)

В момента компанията стартира нови проекти, свързани с услуги за елитни клиенти – автомобилен производител и банкова институция, с което се разкрива възможност за наемане на нови 250 специалисти с познания по немски, ИТ или програмиране.

Другите текущи проекти са свързани с големи данни и анализи – разработване на технология за автономен автомобил по поръчка на един от най-големите европейски автомобилопроизводители, разработка на приложения и поддръжка, роботика и автоматизация на бизнес процеси, сигурност, продажби и др.

У нас са представени 6 от 9-те за групата работни сфери, сред които облачни услуги, големи данни и анализи, приложни услуги и др. Българските специалисти отговарят в режим 24/7 за обслужването на международни компании – в сферата на застраховането, здравеопазването, банкови институции, автомобилостроене, публичен сектор, телекомуникации, сухоземен и въздушен транспорт и енергетика.

Коментар