Goldman Sachs инвестира $147 млн. в Acronis

Acronis получи солидно финансиране от Godman Sachs за равитие на бизнеса си (снимка: Acronis)

Глобалният доставчик на решения за киберзащита Acronis, който оперира с развоен център и в България, получи инвестиция в размер на 147 милиона долара от Goldman Sachs.

Средствата ще се използват за разрастване чрез нови придобивания, разширяване на инженерните екипи в Сингапур, България и Аризона и изграждане на допълнителни центрове за данни, както и за ускоряване на растежа на бизнеса в Северна Америка в партньорство с Acronis SCS – независим доставчик и дистрибутор на софтуер за публичния сектор.

Acronis има повече от 1400 служители в 18 държави, а Godman Sachs я оценява на над 1 милиард долара. Решения на компанията ползват повече от 5 милиона потребители и 500 хиляди предприятия, включително 80% от фирмите във Fortune 1000. Продуктите за киберзащита на Acronis се предлагат от 50 хиляди партньори и доставчици на услуги в над 150 страни и на повече от 30 езика.

“През 2018 г. Acronis постигна 20% ръст на бизнеса, а през 2019 г. е на път да постигне над 30% ръст, като бизнесът, свързан с Аcronis Cyber Cloud, нараства с над 100%”, заяви Сергей Белоусов, основател и изпълнителен директор на компанията.

Наскоро обявената Acronis Cyber Platform дава възможност на трети страни да персонализират, разширяват и интегрират решенията на Acronis за киберзащита за нуждите на своите клиенти и партньори. “Инвестицията от Goldman Sachs ще ни помогне за ускоряване на развитието на продукта чрез придобиването на компании и допълнителни ресурси”, коментира Белоусов.

С получените средства Acronis ще ускори формирането на своята визия за киберзащита, която комбинира традиционната защита на данните и киберсигурността в едно интегрирано решение, адресиращо всичките пет вектора на киберзащита – чрез гарантиране на безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на данните (SAPAS).

Коментар