Ericsson автоматизира производството на 5G оборудване

Ericsson вече произвежда 5G базови станции в напълно автоматизирано предприятие с изкуствен интелект в Китай (снимка: Ericsson)

Шведският производител на телекомуникационно оборудване Ericsson завърши проект за цялостно автоматизиране на своя завод в Китай за сглобяване на продукти за 5G и 4G мрежи, съобщиха от компанията.

Предприятието, разположено в китайския град Нанкин, използва изкуствен интелект за разпознаване на компонентите на производствената линия, като по този начин се повишава ефективността и точността на производството, поясняват от компанията.

Модернизирането на всички етапи на производството е отнело около година и половина и 500 милиона шведски крони (51,4 милиона долара). На напълно автоматизирана линия, проектирана за модулен монтаж, вече се сглобяват базови станции за 5G мрежи. Предвиден е и автоматизиран конвейер за опаковане, който работи с 4G и 5G решения.

В края на юни т.г. Ericsson съобщи, че е изградила първата си напълно автономна фабрика в Съединените щати, която трябва да заработи през 2020 г. Всичко в това предприятие ще бъде автоматизирано : складове, логистика, опаковане, монтаж и преместване на продукти с безпилотни колички.

Заводът в САЩ ще произвежда антенни системи, използвани за пускане на 4G и 5G мрежи в отдалечени райони (например села), както и на 5G радио приемници за градски райони.

Коментар