Revolut разшири търговията с акции без комисионна

Потребители на Revolut с план Premium ще могат да правят 3 сделки с акции на месец без комисионна (снимка: Revolut)

Британският финтех Revolut лансира платформата си за търговия с акции без комисионна на 26 пазара, сред които и всички потребители на компанията в България. С въвеждането на новата функционалност Revolut дава възможност на над 80 000 потребители в страната да извършват търговия с акции по лесен и достъпен начин.

Миналия месец Revolut направи услугата достъпна за Metal потребители, като им даде възможност да купуват и продават измежду 300 американски акции директно от мобилното приложение. Днес компанията обяви, че добавя още 150 американски акции, от които клиентите могат да избират, включително компании като Twilio, Worldpay и Groupon. Така потребителите на Revolut вече имат достъп до над 450 американски акции и могат да теглят месечни извлечения директно от приложението.

Потребителите с план Standard ще могат да правят до 3 сделки без комисионна на месец, докато тези с план Premium ще могат да правят до 8 сделки без комисионна на в рамките на 30 календарни дни. Клиентите на Revolut Metal пък вече могат да извършват неограничени сделки без комисионни на месец.

Всички сделки отвъд тези лимити ще бъдат таксувани с £1 на сделка. Revolut начислява прозрачна 0,01% годишна такса на потребители с планове Standard, Premium и Metal за съхранение на парични средства въз основа на стойността на клиентското портфолио.

В света на търговията с акции често се изисква инвеститорите да купят минимум една акция в дадена компания. Това не е проблем, ако цената на една акция е ниска, но е рядкост за популярни компании като Amazon, където стойността на една акция може да надхвърли хиляди долари. С оглед на това Revolut въведе възможността за закупуване на частични (фракционни) акции за едва $1, което означава, че потребителите все още притежават част от компанията, макар и по-малка.

„Ще продължим да надграждаме търговския продукт, като ще дадем достъп до различни пазари и продукти в близко бъдеще”, обеща Андре Мохамед, ръководител на отдела „Wealth & Trading” в Revolut.

Финтехът бе създаден като дигитална алтернатива на големите банки през юли 2015 г. от бившите инвестиционни банкери Ник Сторонски и Влад Яценко, работили в Credit Suisse и Deutsche Bank.

Първоначално Revolut привлича клиенти, като им позволява да харчат и да превеждат пари в чужбина на междубанковия обменен курс. Оттогава компанията е привлякла над 7 милиона клиенти в Европа със своите възможности за следене на разходите, инструменти за бюджетиране, спестявания и обмен на криптовалути.

Коментари по темата: „Revolut разшири търговията с акции без комисионна”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Андре Мохамед – freetrade io

Коментар