Представят български спортен електромобил през октомври

Спортната кола изглежда впечатляващо (снимка: Кинeтик)

Първият български спортен електрически автомобил ще бъде представен на 10 октомври в София Тех Парк, съобщиха от разработчика на колата – компанията Кинетик. На събитието се очакват авто-ентусиасти, почитатели на електрическите автомобили, лидери на мнение, бизнесмени и предприемачи от различни сфери.

„Работим над колата и нейния софтуер вече повече от година и е време да покажем какво сме постигнали. С този проект доказваме, че в България могат да се разработват електрически автомобили и то на възможно най-високо ниво”, споделиха от Кинетик.

Така изглежда част от интериора на първия български спортен електромобил (снимка: Кинeтик)

Програмата на събитието включва презентация на автомобила, използваните в него технологии и на създадените по време на разработката му иновации.

Създателите на спортния автомобил разкриха, че работят върху още няколко проекта. Единият от тях дори има амбицията да внедри технология от Формула 1 в масов лек автомобил.

Коментари по темата: „Представят български спортен електромобил през октомври”

добавете коментар...

  1. Гочиту

    Българите винаги сме били най добри във всичко!

  2. ха

    Доста ли “лидери на мнение” се очаква да присъстват на събитието.

  3. Ал

    Няма таван? Явно не е за България предвиден, а някъде където не вали и зима няма… Шейховете не купуват електрички, но може би в Калифорния ще се продава…

Коментар