USB Secure – защитава достъпа до USB флашки

USB Secure криптира съдържанието на USB устройства за съхранение, за да предотврати нежелан достъп до данните (екранна снимка: USB Secure)

USB флашките е по-лесно да бъдат загубени или откраднати, в сравнение с останалите устройства за съхранение, и затова трябва да си гарантирате, че съдържащите се в тях данни няма да станат достъпни за други хора.

USB Secure е олекотена програма, която криптира съдържанието на USB флашката, за да предотврати нежелан достъп до данните. Едно от най-големите предимства на приложението е, че то може да бъде инсталирано директно на преносимо сторидж устройство и да се ползва на всеки компютър, без да се налага да извършвате настройки втори път.

Разбира се, USB устройството трябва да бъде свързано при инсталиране на софтуера. Деинсталирането на USB Secure е лесно – от панела с опции на приложението.

След като всичко е настроено, трябва да посочите паролата, която ще се използва за защита на съхраняваната информация. След това приложението може да бъде заключено или отключено с едно щракване на мишката по всяко време.

Можете да посочите кой от файловете или папките, съхранявани на устройството, трябва да бъде защитен. Елементите, съхранявани в поддиректории, обаче не могат да бъдат разглеждани и защитавани поотделно от програмата.

Опитните потребители имат възможност да променят настройките за автоматично изпълнение по подразбиране, тъй като като приложението позволява деактивиране на Autoplay функцията, и да определят ръчно кои действия да се изпълняват.

Начинаещите ще оценят наличието на обширно ръководство за работа с програмата, с включени подробни инструкции.

В заключение, USB Secure е опростено решение за сигурност, което ви осигурява надеждна защита на данните в преносимите USB устройства за съхранение. Програмата има скромен набор от функции и е много лесна за използване.

Даунлоуд: USB Secure

Коментар