Лиза Су призната за една от най-влиятелните жени в бизнеса

Възходът на AMD се дължи в най-голяма степен на д-р Лиза Су (снимка: AMD)

Главният изпълнителен директор на AMD д-р Лиза Су бе призната за една от най-влиятелните жени в света на бизнеса от сп. Forbes. Тя е единствената жена, която ръководи голяма компания в индустрията на чиповете.

Лиза Су оглави AMD в края на 2014 година. Сега компанията е във възход и това се дължи в голяма степен на нейния ръководител. През 2017 г. AMD пусна изключително успешните процесори Ryzen, които върнаха конкуренцията на пазара за РС процесори.

Нещо повече, Лиза Су е една от ключовите фигури, на които милиони потребители могат да благодарят за това, което представляват в момента съвременните конзоли за игри. Преди години, именно настоящият CEO на AMD, в ролята си на вицепрезидент и генерален мениджър на компанията, успя да сключи споразумения със Sony и Microsoft, убеждавайки ги да преминат към AMD решения в бъдещите си конзоли.

През последните две години AMD укрепва позициите си. Отчитайки всичко това, списание Fortune нарича Лиза Су една от най-влиятелните жени в света на бизнеса. По-конкретно, ръководителят на AMD заема 44-та позиция по влияние в бизнеса, но тя е единствената жена, която ръководи голяма компания от полупроводниковата индустрия.

Коментар