Xiaomi застига Apple при смартфоните

Леи Джун, изпълнителен директор на Xiaomi, заяви, че компанията се готви да превземе третото място на пазара за смартфони (снимка: Xiaomi)

Конкуренцията на пазара на смартфони се ожесточава. Xiaomi се приближи плътно до Apple и заяви нескрито амбициите си да измести производителя на iPhone от третото място.

Преди няколко години се заговори, че Xiaomi е загубила ритъм и, че китайската компания вече няма да се върне към предишното си ниво на растеж. Но в последните 24 месеца Xiaomi успя да подобри значително дейността си. В резултат на това компанията зае четвърто място на световния пазар за смартфони.

Нов доклад на изследователската компания IDC показва, че през второто тримесечие на 2019 г. Samsung, Huawei, Apple, Xiaomi и Oppo заемат първите пет позиции в индустрията на смартфоните. Apple, която все още е на трета позиция, е доставила 33,8 милиона смартфона. Плътно до нея е Xiaomi с резултат от 32,3 милиона броя – твърде малка разлика между двете компании.

Xiaomi е изразходвала две години и 70 милиона долара за създаване на Xiaomi Mi Mix Alpha (снимка: Xiaomi / Twitter)

Леи Джун, изпълнителният директор на Xiaomi, заяви, че компанията се готви да превземе третото място на пазара за смартфони. Това стана на пресконференция вчера, при представяне на Mi Mix Alpha, както и на редица други нови продукти.

В допълнение, лидерът на компанията заяви, че Xiaomi е изразходвала две години и 70 милиона долара за създаване на Xiaomi Mi Mix Alpha, а около 1000 инженери са работили върху новия смартфон.

Коментари по темата: „Xiaomi застига Apple при смартфоните”

добавете коментар...

  1. :o)

    Предвид че iPhone е марка за КОМПЛЕКСАРИ без никаква добавена стойност, не само че ще е на 3то място но ще продължи да пада.

    1600 лева за какво?
    За да кажеш “Язе имам яйфонннн, брей деба”

  2. Anonymous

    bravo!Аз съм собственик на Шиайоми!

  3. Йордан

    Предвид че новирте iPhone-и на практика няма нищо иновативно и не предлагат абсолютно нищо повече от конкуренцията; предвид, че iOS е изключително затворена система, която в много случай ограничава потребителите; предвид изключително високата цена на iPhone, е съвсем нормално бавно и постепенно Apple да бъдат измествени от конкурентите си.

Коментар