Google разширява облачното си подразделение

Google Cloud има нужда от повече специалисти, които да отговарят на растежа на пазара на облачни услуги (графика: Google)

Google ще утрои броя на служителите в облачното си подразделение, които се занимават с обслужване на бизнес потребители. Това заяви ръководителят на компанията в Северна Азия – Кати Лий, цитирана от Digitimes.

Според нея, Google Cloud има нужда от повече специалисти, които да отговарят на растежа на пазара на облачни услуги. Компанията също така възнамерява да предложи по-модерни облачни решения в подкрепа на дигиталната трансформация на бизнеса.

През 2019 г. Google стартира нова хибридна облачна платформа Anthos, която позволява на клиентите да управляват работните си процеси чрез облачни инфраструктури на т.нар. „трети страни”.

За да ускори възприемането на новото клауд решение, Google си партнира с повече от 30 доставчика на хардуер и софтуер, както и със системни интегратори.

Над 20 независими доставчици на софтуер обявиха интеграция на своите продукти с Anthos, вкл. Citrix, NetApp, VMware, Palo Alto Networks и Datastax. Техните решения се интегрират с Google Kubernetes Engine с помощта на Google Cloud Platform Marketplace, което ще позволи използване на интегрирани броячи и таксуване (билинг).

По-рано Google обяви, че броят на новите клиенти, които са започнали да използват облачните услуги на компанията чрез нейни партньори, се е увеличил с повече от 170% през годината.

Коментар