Chrome ще предупреждава за ненадеждни пароли

Eкспертите по киберсигурност предупреждават да не се използват едни и същи пароли в различни уеб сайтове (снимка: CCO Public Domain)

Браузърът Chrome има вграден мениджър на пароли, който позволява на потребителите да запазват и преглеждат паролите си с цел по-удобно ползване на уеб услугите. Сега Google добавя нова функция към мениджъра: проверка на паролите за надеждност.

Ако влезете в Мениджъра на пароли, ще видите новия раздел „Проверка на паролата” (Password Checkup). След като кликнете върху него и извършите повторно упълномощаване, браузърът ще започне да сканира паролите ви и ще разкрие кои от тях са слаби, кои са откраднати и кои се повтарят на твърде много сайтове.

Според публикация на The Verege, браузърът Chrome следи дори пространството на т.нар. „тъмен интернет” (dark web) в търсене на откраднати пароли.

В мениджъра на пароли вече има нов раздел – „Проверка на паролата” (екранна снимка: Google Chrome)

Нещо повече, Google ще изпраща известия на потребителите, когато установи, че паролата е твърде слаба. Това е полезно нововъведение, като се имат предвид предупрежденията на експертите по киберсигурност да не се използват едни и същи пароли в различни уеб сайтове.

Коментари по темата: „Chrome ще предупреждава за ненадеждни пароли”

добавете коментар...

  1. :o)

    Благодаря на Гугъл че ще ме следи по още един начин.
    Сякаш през смартфон, карти и местоположение не ми е достатъчно 🙂

Коментар