Microsoft разширява платената поддръжка на Windows 7

Бизнес потребителите на Windows 7 могат да разчитат на платена поддръжка от Microsoft до януари 2023 г. (снимка: CCO Public Domain)

Срокът за поддръжка на Windows 7 изтича през януари 2020 г., но големите бизнес потребители могат да разчитат на разширена поддръжка до януари 2023 г., макар и срещу допълнителна такса, обяви Microsoft още през миналата година. Сега компанията разширява тази поддръжка и към малкия и среден бизнес.

Услугата се нарича Windows 7 ESU, което означава „разширена актуализация на сигурността”. Потребителите, които искат да се възползват от нея, ще трябва да плащат за всяко устройство поотделно, като цената на разширената поддръжка ще се увеличава с всяка изминала година.

Microsoft съобщава на сайта си, че Windows 7 ESU ще бъде достъпна за компании от всякакъв размер – просто трябва да платите на Microsoft навреме, за да продължите да използвате компютри, базирани на Windows 7, без да се притеснявате от проблеми със сигурността.

Продажбите на услугата за разширена поддръжка на Windows 7 за бизнес потребители ще започнат на 1 декември 2019 г., малко преди да изтече срокът за безплатната поддръжка на системата.

Коментар