OLED телевизорите само с 34% синя светлина

65-инчовите OLED панели на LG имат 34 процента синя светлина, много под 50-процентовия лимит за здравето (снимка: LG)

Иженерите в TÜV Rheinland, Германия изследваха степента на вибрации, качеството на изображението и количеството синя светлина, излъчвана върху панелите за телевизори. Показателят за синя светлина е особено важен, тъй като се свързва с редица здравословни проблеми.

Синята светлина може да раздразни очите, но също така да причини проблеми с концентрацията и нарушаване на съня. Освен това, без външна защита, синята светлина е в състояние да достигне до макулата, центъра за ясно зрение в очите.

Проучването установява, че 65-инчовите OLED панели на LG имат 34 процента синя светлина, много под 50-процентовия лимит за здравето, определен от организацията, съобщиха от корейския производител.

За сравнение, някои LCD дисплеи от висок клас излъчват приблизително 64 процента синя светлина. Тестовете също така установяват, че LG OLED панелите нямат почти никакви вибрации (0,87%), което също е забележително в сравнение с висок клас LCD панели, където обикновено вибрациите са двойно повече, подчертаха от компанията.

С отчитане и на качеството на картината, OLED дисплеите на LG получават сертификат Eye Comfort Display от TÜV Rheinland.

Според финансовия отчет на компанията за първото полугодие, търсенето на OLED телевизори расте и се очаква тенденцията да се запази и в следващите месеци.

Коментари по темата: „OLED телевизорите само с 34% синя светлина”

добавете коментар...

  1. Blah

    А що се отнася до LCD мониторите, там има модели които са без PWM, т.е. изказаното твърдение за “двойно по-малко” е меко казано смешно.

  2. Blah

    Вибрации?!
    Добре е съдържанието ви да се проверява от редактор, който разбира за какво се говори в статията.
    В случая става дума за PWM, използван за регулиране на силата на осветеност, при което има МИГАНЕ на изображението.

Коментар