Huawei ще обсеби 50% от пазара на 5G смартфони в Китай

През 2020 г. технологичният гигант Huawei ще заеме 50% от пазара на 5G смартфони в Китай, прогнозира местен източник (снимка: Huawei)

Китайските власти започнаха да издават лицензи на производителите на първите 5G смартфони през юни тази година. В момента в страната са пуснати около дузина модели умни телефони, които поддържат новото поколение мобилни мрежи.

Очаква се догодина броят на 5G смартфоните да се увеличи бързо. Анализаторите са сигурни, че именно в Китай ще бъдат регистрирани рекордни продажби на 5G устройства, отбелязва Gizchina.

Предвижда се също, че през 2020 г. китайският технологичен гигант Huawei ще заеме 50% от вътрешния пазар на 5G смартфони. С тази прогноза се ангажира китайският източник Express Technology.

Сега Huawei доставя активно 5G продукти, включително 5G базови станции, комуникационно оборудване, сървъри и 5G смартфони. В сегмента на сървърите, например, компанията е на второ място на вътрешния пазар в Китай с пазарен дял от 17-19%.

Поради натиска от страна на Съединените щати, Huawei възнамерява да изключи американските производители от веригата за доставки на 5G компоненти, като се съсредоточи върху други компании.

Коментар