Роботи превземат столичен мол през октомври

Над 15 робота ще забавляват посетителите на Сердика Център от 14 до 27 октомври (снимка: APRA Agency)

В продължение на две седмици Сердика Център ще се превърне в дестинация от бъдещето, защото над 15 робота ще превземат търговския център от 14 до 27 октомври в часовете между 12:00 и 20:00.

Интерактивното изложение гостува за първи у нас и ще покаже колко са развити вече технологиите. Всеки от роботите притежава уникално умение, като освен да извършват дадени команди, голяма част от роботите могат да изразяват и емоции – да пеят, танцуват, да помагат на хората в ежедневните им нужди, да бъдат актьори, да помагат в бизнеса.

Thespian е робот актьор, усвоил до съвършенство човешките емоции. Той може да разсмее човек, да го разплаче, а дори и да го излъже. Всеки ще може дори да му зададе въпрос, на който той да отговори.

Promobot е създаден, за да служи като личен асистент. Той може да разпознава и запомня хора, да разговаря с тях и да се разхожда наоколо. А после запазва любимите спомени като отпечатва снимките на хартия.

(снимка: APRA Agency)

Hero Mirror е иновативната технология, вградена в огледалото, която позволява на всеки да си избере герой и той да се появи до него в реални размери. Децата го обожават, възрастните също.

iPAL е най-добрият приятел на децата. Той може да запомни кой е неговият собственик и е отдаден на това да го прави щастлив. Роботът е изобретен в Китай, където родителите отсъстват за дълго време от вкъщи и искат децата им да бъдат обгрижвани и да се учат на нови неща. iPAL е детегледачката на китайските семейства.

Alpha е робот-гимнастик, способен да се движи във всички посоки. Той върти и задвижва всяка част на тялото си и дори танцува. Може да бъде управляван чрез приложение за Android.

(снимка: APRA Agency)

Dancing robots са признатите за най-подвижните роботи на света и определено знаят как да впечатлят.

Miss Face е първият проект, който може да изпълни всяка мимика на човешкото лице и дори да изпълнява бийтбокс. Вграденият изкуствен интелект позволява на робота да разговаря с хората, да разказва шеги, да се мръщи и, разбира се, да пее.

Robot Aibo e роботът-домашен любимец. Игривото кученце веднага запленява с уникалния си характер. То прави всичко като истинско куче – от чесане зад ухото до това да оближе лицето на стопанина си.

(снимка: APRA Agency)

Robofish плува и се държи като истинска риба, като дори се разбира много добре с другите обитатели на аквариума.

Chess player е професионален робот-шахматист. Гросмайсторът сред роботите ще може да предизвика трима опоненти едновременно.

Коментари по темата: „Роботи превземат столичен мол през октомври”

добавете коментар...

  1. Зори

    П.С. Исках да напиша “уникални”, но не проверих какво съм напечатала техн грешка .Роботите особено Деспиан говори перфектно Бг език уникален е . Знаете би дали пак ще идват в БГ

  2. Зори

    Наистина са уникалтни особено роботът Деспиан-щях да се напикам от смях с него никален е ,а и казва своето мнение. Искаме пак да дойдат в България .

Коментар