HP принтери управляват по нов начин цвета

HP обяви, че променя начина, по който професионалистите в областта на графичния дизайн ще създават широкоформатни изображения. Това става с новите фотопринтери HP Designjet Z2100 и Z3100.
Моделите от серията Z са проектирани да осигуряват интуитивна и постоянна цветова прецизност за 24- и 44-инчови разпечатки с музейно качество и с 200-годишна трайност на снимките.
”С нашите революционни функционални възможности за управление на цветовете, професионалистите в графичния дизайн вече могат да се възползват от наистина интуитивен и автоматизиран процес на печат”, заяви Енрике Лорес, вицепрезидент и главен мениджър на Inkjet Commercial Division в HP.
Серията HP Designjet Z включва първия в бранша вграден спектрофотометър, който използва цветовата технология i1 от X-Rite. Монтиран на принтерната карета и с напълно самостоятелна оптика и електроника, спектрофотометърът улеснява в голяма степен прецизното настройване на цветовете, позволявайки автоматично ICC профилиране и цветно калибриране. Потребителят може да създава цветови профили за минути, вместо за часове, и да очаква точно цветово съответствие през целия печатен процес.
Designjet Z2100 GP и Z3100 GP включват системата за цялостно цветово управление HP Advanced Profiling Solution, разработена специално за най-взискателните професионалисти в областта на графиката. Тя работи безпроблемно с вградения спектрофотометър, за да създава и редактира лесно ICC профили и да спестява времето и разходите за външни услуги по създаването на ICC. Включва също и средство за екранно калибриране с i1 технология.
Моделът Designjet Z2100 включва осемцветна система с HP Vivera пигментни мастила и осигурява широка цветова гама върху матови фини хартии и гланцови фотохартии за фотографски и креативни дизайнерски приложения.
Designjet Z3100 използва 12-мастилна система с HP Vivera пигментни мастила, за да създава красиви черно-бели разпечатки и да постига истински неутрални нюанси на сивото при различни светлинни условия. Осигурява и плавни тонове, еднороден гланц и наситено черно, което го позиционира за приложения за висококачествени художествени репродукции, фотографии и цветни проби.
И двата модела осигуряват устойчивост на снимките върху широко разнообразие от HP носители с ширина до 24 или 44 инча.
Цветовото качество на HP Designjet Z се допълва от разнообразни HP услуги и опции за поддръжка. Клиентите могат да разчитат на инструмента HP Colour Centre за инструкции „стъпка по стъпка” за управление на цветове. Както и на услугата HP Colour Expert като контактна точка за дистанционна помощ на живо при разрешаване на проблеми с цветовете в хода на работния процес.
Цените на новите устройства започват 2700 евро и достигат до 6900 евро на европейския пазар.

Коментар