Стрийминг услугата GeForce Now вече е достъпна за Android

Гейминг услугата Nvidia GeForce Now става достъпна и за потребителите на Android устройства (снимка: CCO Public Domain)

Услугата за стрийминг на игри Nvidia GeForce Now вече е достъпна на устройства с операционна система Android. Така графичната компания спази обещанието си, което даде преди малко повече от месец, по време на изложението Gamescom 2019.

Първоначално GeForce Now имаше за цел да осигури богата игрова среда на един милиард компютри, които нямат достатъчно мощност за локално стартиране на игри. Новата инициатива значително разширява целевата аудитория с появата на поддръжка за смартфони с Android.

Както в случаите с PC, Mac и Shield TV, новото мобилно приложение за Android е в бета версия. Компанията продължава да подобрява и оптимизира средата, а услугата ще се ползва срещу месечен абонамент.

Приложението вече е налично в Южна Корея и все още не е достъпно в глобалния Google Play Store, но APK (с размер под 30 MB) е качен в APKMirror, като според тестове на Wccftech със Samsung Galaxy S10e, услугата показва добра ефективност в Европа.

GeForce Now поддържа смартфони с Android 5.0 или по-нова версия с обем на RAM паметта поне 2GB. За оптимална производителност се препоръчва скорост на интернет връзка най-малко 15 Mbps, както и Bluetooth контролер като Shiled, Razer Raiju Mobile, Steelseries Stratus Duo и Glap Gamepad, без които някои игри няма да работят на смартфон.

Коментар