Google пусна нов Titan ключ за сигурност с конектор USB-C

Всичко, което потребителят трябва да направи, за да потвърди самоличността си, е да постави ключа в USB-C конектора на своя компютър (снимка: Google)

Google попълни асортимента си от решения за сигурност с нов ключ Titan Security Key, който се поставя в USB-C порт. Ключът, създаден съвместно с компанията Yubico, струва 40 долара.

Защитеният хардуер и фърмуерът на новия ключ са същите като предишните две решения за Titan Security Key. Ключът е съвместим с FIDO, тоест може да работи с мениджъри на пароли като 1Password, основните браузъри, както и със сайтове от рода на Dropbox, Facebook и Twitter.

Всичко, което потребителят трябва да направи, за да потвърди самоличността си, е да постави ключа в USB-C порт на своя компютър, отбелязва Engadget.

Хардуерните ключове за сигурност се считат за един от най-ефективните начини за защита от заплахи, свързани с интернет. През 2018 г. Google направи задължително за всички свои служители да използват такива ключове и оттогава, според компанията, не е регистриран нито един случай на успешна фишинг атака.

Наред с новия ключ, снабден с USB-C конектор, интернет компанията предлага варианти на Titan Security Key с интерфейси USB-A и Bluetooth.

Коментар