Показват най-леката оптична система на изложба в Пловдив

Оптичните системи с приложение в медицината са част от асортимента на изложбата „Медикус, Денто, Галения” (снимка: Международен панаир Пловдив)

Най-леката оптична система в света с приложение в медицината ще бъде показана за първи път в България на изложбата „Медикус, Денто, Галения 2019”. Тя ще се проведе от 16 до 19 октомври в Международен панаир Пловдив, съобщиха организаторите.

Иновативният уред  представлява система от лупи, с чиято помощ лекарите виждат по-добре, и тежи само 11 грама. Изработва се според личните бометрични данни на всеки потребител и предлагат ергономично решение на високо ниво, за да се намалят проблемите, които възникват  в областта на шията и раменете при работа.

Системата, произвеждана  от шведска компания, ще бъде демонстрирана от  вносителя за България. Тя е сред върховите иновации на „Медикус, Денто, Галения 2019”. Изложбата ще презентира  25 новости, създадени с помощта на авангардни технологии. Те са в основата не само на уредите, но и на материалите, за да се постигне по-голяма естетичност при корекциите на увредени зъби.

Нанохибридни фотополимери, патентовани в Япония, също са новост за нашия пазар. Те позволяват покритията да се нанасят бързо, да имат идеалния цветови нюанс и дори да отделят постоянно флуорид, заздравяващ зъбите. Българска фирма ще представи цяла гама от стоматологичния  материал.

Над сто компании  от 16 държави се включват в 25-ото издание на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация, най-големия в България  форум за индустрията на здравето. Производители и дистрибутори предлагат техника и консумативи, болнично обзавеждане, оборудване и инструменти за стоматологични кабинети и зъботехнически лаборатори, стерилизационни уреди, продукти за профилактика и хигиена на устата, работно облекло и предпазни средства.

Очакват се над 4500 посетители специалисти. Те имат право на безплатен достъп след онлайн регистрация. Експозициите на „Медикус, Денто, Галения” са разположени в палата 2 на панаира и могат да се видят  от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 ч.

Коментар