Стартира престижен конкурс за програмиране


Днес официално стартира 12-тото издание на конкурса за програмиране, организиран от Мусала Софт и
PC Magazine Bulgaria. Експерти го определят като най-престижния частен конкурс, в който участие взимат бъдещи ИТ специалисти, програмисти от софтуерни компании, хора на науката, както и любители.

Състезанието се провежда в 6 задочни кръга и един финален присъствен. На него се класират деветте най-добре представили се участници от задочните кръгове и следващите трима в класирането, които не са участвали във финален кръг през последните три години.

Задачите в шестте задочни кръга ще са от алгоритмичен и практико-приложен характер. Техните решения трябва да бъдат изпращани на организаторите до определени срокове, като от днес официално стартира първият кръг на състезанието.

Крайният срок за изпращане на решения е 30 октомври, а финалният кръг ще се проведе през месец май 2007 година в София.

Тази година се очаква по-високо ниво на конкуренцията, предвид участието на членове на националните ученически и университетски отбори по информатика, както и повече награди, съобщават организаторите. Една от новостите в тази посока е, че за пръв път в настоящото състезание награди ще получават всички състезатели, предоставили решение и в шестте задочни кръга.

Коментар