Интраком Defence Electronics с нови програми за националната отбрана

ИНТРАКОМ Defense Electronics взе участие в международното изложение Defendory 2006. По време на изложението компанията подписа меморандум за разбирателство с ROMARM – най-голямата компания за отбранителна техника в Румъния с 15 производствени площадки и един изследователски център. Меморандумът се отнася до партньорство в програми от взаимен интерес и допринася за развитието на сътрудничеството между гръцката и румънската отбранителна индустрия.
ИНТРАКОМ Defense Electronics представи широка гама от продукти и системи – крипто устройства SECLINE, VHF/HF радиостанции, системи за широколентова безжична комуникация, телеметрична апаратура за управляеми ракети и системи за вътрешна телефонна връзка за автомобили, предназначени за бойни действия, и военни кораби. Освен това компанията направи демонстрации на живо на системите за вътрешна телефонна връзка и на системите за широколентова безжична комуникация. Компанията представи също така и своите дейности и технологични възможности в областта на сателитните комуникации.
Главният изпълнителен директор на ИНТРАКОМ Defense Electronics г-н Джордж Трулинос взе участие в конференцията на Асоциацията на гръцката отбранителна индустрия, която се състоя по време на Defendory 2006. Трулинос наблегна на необходимостта от подкрепа на изследователската и развойна дейност, както и на участието на гръцките компании за отбранителна техника в новите мултинационални програми за развитие.
“ИНТРАКОМ Defense Electronics годишно инвестира средно повече от 6% от пълния си оборот и е разработила свои собствени специализирани продукти като WISPR, който бе предпочетен от чешкото Министерство на отбраната и германската компания Krauss-Maffei Wegmann (KMW)”, каза главният изпълнителен директор на ИНТРАКОМ Defense Electronics г-н Джордж Трулинос.
Г-н Трулинос добави още примери за гръцко участие в мултинационални програми в областта на производството, в които участва ИНТРАКОМ Defense Electronics, като европейската управляема ракета IRIS-T (12 компании от 6 европейски страни), управляемата ракета ESSM (18 компании от 10 страни) и натовските самолети AWACS.
“Необходимо е съставянето на дългосрочна национална стратегия за участието на гръцки компании за отбранителна техника в програми за отбрана. Тази стратегия ще донесе значителни преимущества за националната отбрана и икономика, както и за изследователската и производствената инфраструктура”, каза още г-н Трулинос.

Коментар