Microsoft похвали Android като най-добра за своя смартфон

Surface Duo е странен не само като дизайн, изненада е и операционната система, с която смартфонът работи (снимка: Microsoft)

По-рано този месец Microsoft представи смартфон с два екрана, наречен Surface Duo. В това устройство се оказа странен не само дизайнът, изненада и операционната система, с която то работи.

Да, Microsoft реши да избере Android 10 – платформа, разработвана от Google, един от най-големите й конкуренти, пише Gizmochina. Въпреки това Панос Панай, директор по разработките в хардуерното подразделение на Microsoft, направи следното изявление: „Android е най-добрата операционна система за този продукт”.

Microsoft вече опита късмета си на мобилния пазар с операционната система Windows Mobile. За съжаление, тази платформа не издържа теста на времето, по няколко причини. Една от най-съществените беше липсата на качествени приложения.

Въпреки че се отказа от развитието на мобилна Windows система, Microsoft все още не иска да напусне индустрията на смартфоните, особено с появата на сгъваеми хибридни форм-фактори. Компанията не иска също да се повтори историята с Windows Mobile и затова избра най-популярната мобилна ОС за новия си продукт Surface Duo.

Коментари по темата: „Microsoft похвали Android като най-добра за своя смартфон”

добавете коментар...

  1. Боян

    Пълен провал

Коментар