Google пуска умния асистент Duplex на световния пазар

Виртуалният асистент на Google се развива постоянно с възможности на изкуствен интелест (снимка: CCO Public Domain)

Google започна международна експанзия със своя виртуален асистент Duplex, който позволява на потребителите да извършват телефонни разговори и да общуват чрез изкуствен интелект.

Първоначално услугите на Duplex бяха достъпни само за американските потребители. Сега обаче Google пуска Duplex в Нова Зеландия, а по-късно – и в други страни, съобщи The Verge.

По време на тестовете в Нова Зеландия Duplex ще се обади на местните компании да уточнят работното си време на 28 октомври (местен празник), след което тези данни ще бъдат въведени в Google Maps.

Google Duplex позволява на гласовия асистент Google Assistant да осъществява разговори от името на потребителя и да резервира маси в кафенета и ресторанти. След резервацията услугата изпраща на потребителя уведомление, имейл и покана през календара с по-подробна информация.

Google Duplex извършва телефонни разговори и общува с хората (снимка: Google)

Виртуалният асистент записва всички разговори, а също така предупреждава човека в другия край на линията, че разговаря с робот.

В момента Duplex работи само на английски и не винаги може да изрече някои диалекти и акценти, но компанията ще подобрява възможностите на асистента с разпространението му по целия свят.

Коментар