Huawei жъне успехи на смартфон пазара в Германия

Huawei държи стабилно третото място на пазара на смартфони в Германия (снимка: CCO Public Domain)

Германците изглежда не се влияят от американските санкции  срещу Huawei. Продажбите на компанията в страната нарастват. През септември пазарният дял на Huawei при смартфоните е бил 18%, срещу 17% година по-рано.

През май стана известно, че Google лишава китайския производител на смартфони от лиценз да използва официалните версии на Android на своите устройства, поради наложените санкции от САЩ, припомня Winfuture.

Първоначално това действие на американското правителство имаше ефект – появиха се слухове, че продажбите на смартфони Huawei и Honor в САЩ и Европа ще спрат. Някои анализатори дори твърдяха, че санкциите ще съсипят бизнеса със смартфони на Huawei.

Но последните данни от GfK за пазарната ситуация в Германия показват, че Huawei всъщност се справя добре в европейския регион. Да, веднага след въвеждане на санкциите продажбите паднаха с около 40%. Пазарният дял на Huawei намаля от 21% през май до 11% през юни, но спадът беше краткотраен.

През август Huawei отново зае 20% от германския пазар, а през септември делът на компанията е 18%, докато година по-рано тя контролираше 17%. Така Huawei все още държи стабилно третото място на пазара на смартфони в Германия след Samsung и Apple.

Коментари по темата: „Huawei жъне успехи на смартфон пазара в Германия”

добавете коментар...

  1. Мхм

    Лесно се лъжат балъците по целия свят.

Коментар