Google ще разбира смисъла на цялата заявка за търсене

Интернет търсенето с Google постоянно се усъвършенства (снимка: CCO Public Domain)

Очаквана скоро актуализация на търсачката Google ще разбира по-добре смисъла на цялата заявка, а не само отделните думи, съобщи Gizchina, позовавайки се на информация от интернет компанията.

За да постигне това подобрение, Google е внедрила технология за машинно обучение, която позволява на търсачката да свърже отделните думи помежду им и по-точно да намира желания резултат. Новата технология вече е преминала успешно етапа на тестване, продължил повече от година.

Анализирайки думите, които са преди и след ключовата дума, усъвършенстваният алгоритъм се опитва да разбере смисъла на целия въпрос за търсене, като предлага подходящи опции за отговор.

Досега търсачката разбираше отделни думи. Това означава, че не е необходимо да правите смислено предложение, за да постигнете желаните резултати. Просто въвеждате набор от думи, които са най-важни, и получавате подходяща информация.

Често, но не винаги, този механизъм е достатъчен, за да намерите това, което търсите. С въвеждане на новата технология, резултатите от търсенето ще станат още по-точни и адекватни на зададения въпрос.

Коментар