Fujitsu ще трансформира банките с изкуствен интелект

Банковият сектор залага все повече на изкуствен интелект (снимка: CCO Public Domain)

Fujitsu обяви партньорство с технологичната компания Personetics, която предлага на банките по цял свят решения, базирани на изкуствен интелект. В рамките на партньорството двете компании ще работят за трансформиране на финансовия сектор.

Платформата на Personetics комбинира технологии за автоматизиран диалог на естествен език, консултантски услуги в конкретна област, базирани на машинно обучение, както и задълбочени познания за финансовия сектор и банковите услуги за физически лица.

Fujitsu ще използва инструмента Personetics AI в нова облачна услуга, която е част от семейството финансови продукти Fujitsu Finplex. Съгласно споразумението, японската компания ще изпълнява широк спектър от задачи, включително предоставяне на услуги, експлоатация и поддръжка на облачната платформа.

Personetics, от своя страна, ще осигури платформа за самоуправление на финансите с богата библиотека от информация, автоматизирани програми и обширни опции за персонализиране – всичко това се основава на когнитивен механизъм с изкуствен интелект.

През първата година на партньорството се очаква стотици хиляди банкови клиенти да се възползват от новото финансово решение на Fujitsu, базирано на изкуствен интелект.

Коментар