Изкуствен интелект избира точно обекти във Photoshop

Новият AI инструмент във Photoshop улеснява изключително много точния избор на обект в изображение
(снимка: Adobe видео)

Adobe ще добави във Photoshop 2020 редица нови инструменти, базирани на изкуствен интелект. Един от тях е интелигентен инструмент за избор на обекти, който улеснява тази задача особено за начинаещи потребители във Photoshop.

Понастоящем обектите с неправилна форма в изображенията могат да бъдат избрани с помощта на инструменти като Lasso, Magic Wand, Quick Selection, Background Eraser и други. Но понякога е изключително трудно да се избере точно даден обект и начинаещите потребители обикновено правят тази процедура грубо, особено ако има фон и краищата са размити – например животинска или човешка коса.

Новият AI инструмент обещава да улесни изключително много точния избор на обект в изображение. Във видео на своя канал в YouTube Adobe показва инструмента в действие, като подчертава, че той се основава на алгоритми за изкуствен интелект под името Sensei AI.

Както се вижда в клипа, целият процес изглежда много прост и лесен: всичко, което потребителят трябва да направи, е да обхване целия обект и той ще бъде избран автоматично. Нещо подобно вече е внедрено във Photoshop Elements 2020.

Със сигурност точността на резултата ще варира от снимка до снимка, но ако инструментът наистина работи както се рекламира, то определено това ще бъде много полезна функция, която облекчава живота дори на професионалистите.

Коментар