Microsoft обяви неограничена услуга за анализи Azure Synapse

С помощта на Azure Synapse специалистите по данни могат да си сътрудничат, да изграждат, управляват и анализират най-важните си данни с лекота
(илюстрация: Microsoft)

Нова услуга Azure Synapse Analytics обединява корпоративните хранилища за данни и системите за анализ на големи данни, за да позволи на клиентите да „впрегнат” своите данни да работят много по-бързо, сигурно и ефективно за тях, стана ясно на конференцията Microsoft Ignite 2019 в Орландо, Флорида.

Най-просто казано, Azure Synapse извежда на следващо ниво на производителност и възможности хранилището за данни Azure SQL Data Warehouse. Бизнесът може да продължи да изпълнява съществуващите задачи в хранилището заедно с Azure Synapse и автоматично да се възползва от новите възможности. Данните на предприятията ще работят много по-бързо, продуктивно и сигурно, с извличане на информация от всички източници на данни, хранилища на данни и големи системи за анализ на данни.

С помощта на Azure Synapse специалистите по данни могат да си сътрудничат, да изграждат, управляват и анализират най-важните си данни с лекота – от всички типове, в рамките на една и съща услуга. Те могат да заявяват както релационни, така и нерелационни данни в мащаб петабайт, като използват познатия SQL език. При критични натоварвания специалистите могат лесно да оптимизират изпълнението на заявките с интелигентно управление на натоварването и „безгранична” паралелност.

Бизнес анализът (BI) и машинното обучение са лесни с Azure Synapse. Новата услуга е дълбоко интегрирана с Power BI и Azure Machine Learning, за да разшири значително откриването на важна информация от всичките данни и да приложи модели за машинно обучение във всички интелигентни приложения.

Новата услуга Azure Synapse е дълбоко интегрирана с Power BI и машинното обучение на Azure
(илюстрация: Microsoft)

Azure Synapse позволява изграждане на решения за анализи от край до край с унифицирано потребителско изживяване, вкл. подготовка на данни, управление на данни, съхранение на данни, големи данни и AI. Специалистите могат да използват визуална среда без код за управление на потоците от данни. Администраторите на база данни могат да автоматизират оптимизацията на заявките. Учените по данни могат да построят доказателства за концепциите си за минути. Бизнес анализаторите ще имат достъп до сигурни набори от данни и да използват Power BI за изграждане на табла за минути.

Най-модерните функции за сигурност и поверителност са вградени в тъканта на Azure Synapse, вкл. автоматизирано откриване на заплахи и постоянно криптиране на данните, подчертаха от Microsoft. Предприятията могат да се възползват още сега от новите функции, като продължат да изпълняват текущите си натоварвания в корпоративното хранилище за данни заедно с Azure Synapse.

Коментар