Netgear представи цифрово устройство за развлечение

NETGEAR, Inc. (Nasdaq: NTGR), световният производител на маркови мрежови компоненти от най-висок клас, представи първият мултимедиен адаптер, сертифициран за работа с Intel Viiv технологията, който обединява домашните компютри и аудио/видео системите в едно цяло. Стилният “цифров домакин” позволява на потребителите да излъчват мултимедийни файлове и приложения от домашния компютър, мрежови устройства за съхранение на данни, USB устройства или дори от интернет към телевизор или аудио система.
Netgear също получи одобрение за съвместимост с IntelViiv технологията за най-продаваните си безжични маршрутизатори RangeMaxWireless Router (WPN824) и 54 Mbps Wireless Router (WGR614), които позволяват лесна инсталация в система с новото устройство и Intel Viiv – базирани компютри.
“Мястото, където потребителите съхраняват мултимедийните си файлове, не бива да ги ограничава в това кога, къде и как ще им се наслаждават”, каза Aleksandra Verhoeve, Sales Manager Eastern Europe & CIS. “Преди вие ползвахте само домашния си компютър, но сега вече можете да се наслаждавате на същите филми, снимки и музика и на телевизора си, в уюта на своята всекидневна. Посветихме значителни усилия в това да осигурим висококачествен видео-трансфер без прекъсване в продължение на часове, за да може цифровото съдържание да достига до системите за домашно кино в различни стаи. Както и други продукти на Netgear, нашият Digital Entertainer и двата безжични маршрутизатора, които работят отлично с Intel Viiv – базирани PCта се характеризират с елегантност, надеждност и простота.”
Технологията Intel Viiv е новата марка на Intel за домашни PCта, предназначени за забавления, имаща за цел да промени начина, по който потребителите управляват, споделят и се наслаждават на нарастващия брой филми, програми, музика, игри и снимки. NETGEAR Digital Entertainer позволява достъп на всеки телевизионен зрител до мултимедийни файлове, съхранявани на Intel Viiv базирано PC през домашната мрежа.
Digital Entertainer също поддържа услуги и приложения през Intel Viiv Zone, която с течение на времето ще предлага все по-голям избор от музика и музикални клипове, информационни услуги, спортни и телевизионни програми, пълнометражни филми и т.н.
Други екстри на Intel Viiv технологията са възможността за “събуждане” на “заспал” компютър чрез Digital Entertainer или опростената инсталация на устройството чрез технологията Intel® Hub Connect, която също изисква маршрутизатор, съвместим с Intel Viiv като NETGEAR Range Max Wireless Router (WPN824) и 54 Mbps Wireless Router (WGR614).
“Имаме удоволствието да съобщим, че Netgear завърши процеса по стандартизация за Digital Entertainer и той ще бъде маркиран с логото ‘Enjoy with Intel Viiv technology’”, каза Gerald Holzhammer, вицепрезидент Digital Home Group и генерален мениджър на Consumer PC Platform Group на Intel. PCта, базирани на Intel Viiv технологията, заедно с потвърдено съдържание и стандартизирани устройства за свързване като Netgear Home Entertainer, позволяват на потребителите да се радват на истинско дигитално преживяване у дома.”
NETGEARDigitalEntertainer може да бъде свързан към съществуваща домашна мрежа чрез кабел или със стандартен безжичен 802.11g маршрутизатор, като IntelViiv съвместимите NETGEARRangeMaxWirelessRouter (WPN824) и 54 MbpsWirelessRouter (WGR614). Доказана алтернатива на тези варианти е свързването на NETGEAR 200 MbpsPowerlineHDEthernetAdapterKit (HDXB101) за трансфер на по-голям видео поток от данни до няколко стаи в къщата едновременно и без прекъсване.
Дружелюбният интерфейс е отличителна черта за всички продукти на Netgear. Новият Digital Entertainer (EVA700) е снабден с интерфейс като на домашен телевизор, който позволява на семействата да разглеждат своите филми, музика и снимки, използвайки едно дистанционно управление. Устройството също поддържа достъп и до стандартни Windows XP базирани PC-та чрез Windows Media Connect, а също и с други Plug and Play медийни сървъри като Twonky Media. Digital Entertainer може да получава данни от домашната мрежа също и чрез NETGEAR Storage Central (SC101), свързан с PC, както и много други USB устройства за съхранение на данни като флашове, цифрови камери и iPod®. С полиран външен корпус и с размер, доближаващ се до този на обикновен DVD плейър, Digital Entertainer е стилна добавка към домашния кът за аудио/видео техника.
NETGEAR Digital Entertainer (EVA700) може да разпознава много от водещите аудио и видео формати – MP3, WAV, WMA, AAC, MPEG1/2/4, WMV, XviD, а също и формати на изображения – JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF. Продуктът има вграден 10/100BaseT мрежов контролер, 802.11g безжична мрежа и USB 2.0 порт за допълнителна връзка с флаш-памет, цифрови камери, iPod и други портативни аудио и видео плеъри. Има още RCA видео изходи (компонентен и композитен) с поддръжка на HD, стерео RCA аудио изходи, SVideo изход, а също и SCART конектор. Digital Entertainer е съвместим с множество стандарти, включително UPnP AV, DLNA (Digital Living Network Alliance), както и нарастващите технологии за управление на цифровите права като DTCPIP и Microsoft® Windows Media DRM 10 за мрежови устройства. Поддържа също и някои стандарти за сигурност като WEP, WPAPSK и WPA2-PSK. Предлага се с една година гаранция.
NETGEAR Digital Entertainer (EVA700) ще е на разположение на българските клиенти в началото на декември т.г. на цена 297 USD без ДДС. Продуктът ще се предлага с 24 месеца гаранция.

Коментар