Смартфоните ще снимат с вграден Photoshop

Снимките със смартфони ще станат по-забавни с приложението Adobe Photoshop Camera
(снимка: Adobe видео)

Софтуерният разработчик Adobe представи ново приложение за iPhone и Android смартфони, което обещава да издигне мобилната фотография на следващо ниво.

Adobe Photoshop Camera, достъпно в момента като предварителна версия, е приложение за снимане с вградени възможности на Photoshop. Използвайки система с изкуствен интелект, приложението избира подходящите филтри и ефекти, преди да направи снимката.

Ефектите могат да се прилагат както в момента на снимане, така и след това. Те също могат да бъдат отменени, а най-интересните да бъдат запазени като любими, поясняват от компанията.

Достъпни са функции за бързо редактиране, също на базата на технологии с изкуствен интелект. Така например, потребителят може бързо да регулира осветлението в портретна картина или да премахне изкривяванията в перспектива.

В момента най-нетърпеливите могат да тестват предварителна версия на Photoshop Camera за смартфони под Android и iOS. За пълен достъп до приложението е необходима регистрация на уеб страницата на проекта. Световният дебют на приложението ще се състои през 2020 г.

Коментар