AC8 – премиум рутер за малки и средни домакинства

Четирите 6 dBi антени на Tenda AC8 осигуряват безжично покритие до 90 кв.м.
(снимка: Tenda)

Мрежовият производител Tenda Technology обяви наличност на пазара у нас на своя премиум WL Dual-band Gigabit рутер AC8. Устройството се предлага на цена от 56 лв. с ДДС с 24-месечна гаранция от официалния дистрибутор Most Computers. 

Освен с нестандартен дизайн, новото попълнение в гамата на Tenda впечатлява и с редица функционални характеристики. Работните честоти са 2,4GHz и 5GHz със скорост съответно от 300Mbps и 867Mbps. Интегрираната двулентова технология комбинира както 2,4GHz, така и 5GHz под едно Wi-Fi име.

Честотата от 5GHz е зададена фабрично като приоритетна, което означава, че рутерът ще засича автоматично наличието на по-висока честота на сигнала, благодарение на автоматичната система за оптимизация на връзката. Наличните 6 dBi антени отговарят на изискването за покритие за малки и средни домакинства, като осигуряват обхват до 90 кв.м.

Моделът разполага с 4 порта и поддържа новите Wi-Fi стандарти: IEEE 802.11ac/a/n при 5GHz и IEEE 802.11b/g/n при 2,4GHz. Двубандовият рутер е оборудван с мощен 1-гигахерцов 28-нм процесор Realtek, който гарантира силен и постоянен Wi-Fi сигнал и оптимална енергоефективност.

Рутерът засича автоматично наличието на по-висока честота на сигнала
(илюстрация: Tenda)

Допълнителните функционалности включват MU-MIMO, мрежа за гости, Wi-Fi Schedule, клиентски филтър, Beamforming технология и IPv6 за възпрепятстване на вирусните атаки и повишаване на цялостната защита на системата. AC8 идва също с най-новата функция за миграция на паролата на акаунта, която позволява лесна инсталация на новите настройки.

Благодарение на технологията MU-MIMO, Tenda AC8 може да комуникира с множество безжични Wi-Fi устройства, като оптимизира скоростта и покритието. Пространственото филтриране отговаря за преноса на сигнал в определена посока и елиминира околните смущения.

Приложението Tenda WiFi предоставя възможност за онлайн ъпгрейд и отдалечено управление на мрежата и свързаните устройства, както и информация за използването в реално време.

Коментари по темата: „AC8 – премиум рутер за малки и средни домакинства”

добавете коментар...

  1. Си

    Не е важно, дали котката е черна или бяла, важно е да лови мишки.

  2. Anonymous

    ти си много красив сигурно

  3. Kalpazan

    По-грозно устройство не бях виждал 🙂

Коментар