Мобилно приложение отчита риска от грип с помощта на AI

Освен празници и сняг зимният сезон носи и упорити грипни инфекции
(снимка: CCO Public Domain)

Популярното мобилно приложение за времето The Weather Channel се подсили с изкуствен интелект от IBM Watson, за да информира потребителите на iOS и Android устройства за риска от грип.

За да определи вероятността от грипна инфекция, приложението използва машинно обучение, въз основа на което прави предварителна прогноза за 15 дни напред, пояснява в съобщение до медиите IBM.

Системата отчита различни параметри, вкл. очакваното начало на сезона на настинките и грипните вълни, пика на вирусните инфекции в определени територии и т.н.

В допълнение към съобщенията за риска от разболяване, приложението препоръчва на потребителите и превантивни мерки: как да останат здрави, когато всички наоколо кихат и кашлят, без да си седят у дома.

IBM, която разработва системата с изкуствен интелект Watson, коментира, че за първи път прогнозата за грипа и настинките е достъпна чрез обикновено мобилно приложение.

Даунлоуд: The Weather Channel за Android; The Weather Channel за iOS

Коментари по темата: „Мобилно приложение отчита риска от грип с помощта на AI”

добавете коментар...

  1. факдатшет

    Майко мила… вие сте истински Юри-та! Какво е ИИ бе АВТОРЕ?? Виж, удари един бърз гугъл, осведоми се и тогава пиши, а не копирай! Спрете се с копи-пейст, бъдете различни!

Коментар