Ericsson ще прави 5G мрежата в Бахрейн

Ericsson вече има над 70 търговски договора за мрежи от пето поколение
(снимка: Ericsson)

Ericsson спечели правата за изграждане на 5G мрежа за оператора Zain Bahrain, който възнамерява да пусне технологията до края на годината, за да подпомогне постигането на целта на страната за изграждане на „цифрово общество”, съобщи Mobile Word Live.

В официално изявление Ericsson казва, че сделката включва предоставянето на хардуер и софтуер за пето поколение мрежи на базата на стандартите 3GPP , включително мащабни MIMO решения. Включени са и Cloud Packet Core и VoLTE продукти.

Председателят на Zain Bahrain шейх Ахмед бин Али Ал Халифа заяви, че сделката е „основен етап” за страната му. „Очаква се 5G да осигури инфраструктурата за свързаност, която ще насърчи индустриалната и обществена трансформация”, каза шейхът, визирайки автомобилния, здравния и енергийния сектор.

През октомври Zain Group даде заявка за реализация на най-голямото внедряване на 5G в региона, като пусна мрежа в Саудитска Арабия – вторият й пазар след Кувейт, където технологията вече действа.

Ericsson заяви, че сделката със Zain Bahrain е най-новото попълнение към нейните над 70 търговски договора за пето поколение мрежи, сключени с оператори от всички краища на света, от които 23 вече работят.

Коментар