Развойният център DHL ESS отвори филиал в Прага

„Наскоро създаденият екип на DHL ESS е съществена част от плановете ни за трансформация”, заяви Стефано Арганезе, дигитален директор в DHL Freight
(снимка: DHL ESS)

DHL Enterprise Software Solutions (DHL ESS) – първият развоен център на DHL, натоварен със задачата да разработва и поддържа системата за управление на автомобилния транспорт на товари (Transport Management System – TMS), отвори свой филиал в Прага.

Офисът ще подпомага екипа в София при работата по проекта за трансформиране и консолидация на ИТ системите в DHL Freight, подразделението, което отговаря за наземния транспорт на Deutsche Post DHL.

„DHL ESS има основна роля в програмата за трансформация на товарните превози. Нейната цел е да хармонизира съществуващите оперативни и финансови процеси, както и процесите по отчитане, и да замени старите системи с най-съвременните стандарти, оперативни процедури и технологии”, поясни Стефано Арганезе, дигитален директор в DHL Freight.

Новата системна инфраструктура ще улесни и ускори работните процеси по обработка на милиони пратки всяка година, като осигури:

  • по-голяма прозрачност;
  • автоматизирани работни процеси;
  • повишена ефективност;
  • намаляване на въглеродния отпечатък.

„В последните 2 години работим изцяло върху TMS и вярвам, че резултатите са налице. Системата вече функционира във Франция. Предстои да бъде пусната и в Турция в началото на 2020 г., както и във всички останали европейски локации на DHL Freight в следващите три години”, посочи Ивелин Иванов, мениджър разработки в DHL Enterprise Software Solutions, който ще ръководи и екипа в Прага.

„Откриването на новия офис в Прага е ясен знак за доверие към целия ни екип”, сподели Ивелин Иванов, мениджър разработки в DHL Enterprise Software Solutions
(снимка: DHL ESS)

„От 2017 г. насам екипът на DHL ESS се е увеличил шест пъти. Очаква се да се разрасне с още 40%, основно с Java разработчици, както и с експерти, занимаващи се с автоматизирано тестване (QA Automation)”, допълни той.

Коментар