Служителите с Mac компютри били по-продуктивни

Mac компютрите правят служителите по-ефективни и щастливи, според проучване на IBM
(снимка: CCO Public Domain)

След преминаването към компютри Apple Mac, служителите на IBM са започнали да работят по-ефективно и да генерират повече приходи, сочат резултатите от проучване на технологичния гигант, за което съобщава Apple Insider.

IBM започна да инсталира Mac в офисите си през 2015 година и това се оказва правилното решение. Според доклада, за обслужване на 200 000 Mac компютъра са необходими само 7 специалисти, в сравнение с 20 за поддръжка на същия брой Windows РС.

Но не в това е основната полза. Най-интересното е, че IBM отчита повишаване на производителността на служителите при работа с Mac. С 22% е по-вероятно те да превишат очакваната ефективност, спрямо потребителите на Windows.

В допълнение, търговските служители, които използват Mac, генерират 16% повече приходи за IBM, в сравнение с работещите на други персонални компютри.

Компютрите на Apple дори са повлияли на желанието на служителите да напуснат работа. Вероятността на работещите с Маc да напуснат IBM e със 17% по-малка отколкото на техните колеги с Windows PC, твърди още проучването.

Коментари по темата: „Служителите с Mac компютри били по-продуктивни”

добавете коментар...

 1. ха

  >Иначе Apple Insider по принцип не е Apple.
  Ами това е самата истина. Тези “Apple Insider” не са Apple, а са феновете на Apple. Как ви се вижда проучване от феновете на Левски, което показва че отборът Левски е по-силен от Лудогорец примерно? Същия вид порнография е и това проучване.

 2. Velislav

  Иначе Apple Insider по принцип не е Apple. Ама някои са доста умни и се изказват неподготвени май. Изпросрял народ, по-лесно му е да хейти вместо да си погледне малко в собствената паница.

 3. Пффф ...

  … направо им повярвах.

 4. Anonymous

  за което съобщава Apple Insider

 5. Хакер

  Да бе. И пускаш половианта програми във виртуалка на Уиндоус.

 6. Saevar

  мака и да не съм фен на Mac съм напълно съгласен с това, по простата причина че нямат зависване на програми и ъпдейти и т..н тъпотии които са на М$ машините….

 7. Иво

  Това от Apple ли го казват 🙂 .

Коментар