Награждават ГИС проекта „Единна информационна точка”

„Не мога да си представя пътната, железопътната, морската и речната инфраструктура без модерните приложения, базирани на географски данни”, заяви Росен Желязков
(снимка: МТИТС)

Проектът „Единна информационна точка” на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще получи днес награда от организаторите на Световния ГИС ден – ЕСРИ България, стана ясно на събитието, което се провежда днес в София.

Единната информационна точка събира огромни масиви от данни за електронните съобщителни мрежи и физическата инфраструктура. Това помага не само за доброто планиране, но и за добрата икономика при управлението на обществените ресурси, посочи министър Росен Желязков пред участниците в Световния ГИС ден.

От старта на системата през юни, в нея вече се съдържа информация за 10 848 км електронни съобщителни мрежи, 12 090 км инфраструктура за разполагане на мрежи, 194 км електропреносна мрежа и 4216 км железопътна мрежа.

Единната информационна точка дава възможност на много инвеститори да следят за промени и предстоящи дейности по строителство и ефективно да планират и координират изграждането на физическа инфраструктура.

ГИС (географски информационни системи) са инструмент за взимане на отговорни решения на държавно и местно ниво, заяви министърът. „Не мога да си представя пътната, железопътната, морската и речната  инфраструктура без модерните приложения, базирани на географски данни”, подчерта Росен Желязков.

Коментари по темата: „Награждават ГИС проекта „Единна информационна точка””

добавете коментар...

  1. ха

    Разузнаването на тези съоръжения вече е безпредметно, защото от сателити се снима всичко с прекрасна разделително способност. На времето не е стоят обаче точно така въпросът.

  2. Anonymous

    Не ти трябват разузнавачи

    От старта на системата през юни, в нея вече се съдържа информация за
    10 848 км електронни съобщителни мрежи,
    12 090 км инфраструктура за разполагане на мрежи,
    194 км електропреносна мрежа и
    4216 км железопътна мрежа.

Коментар